February 18, 2022

Hasko Invest ny ägarpartner i växthusspecialisten Grohus

Hasko Invest ny ägarpartner i växthusspecialisten Grohus

Grohus stärker förutsättningarna att bli den ledande aktören i Norden genom att ta in en ny ägarpartner. Hasko Invest blir majoritetsägare i Grohus och ska tillsammans med befintlig ägare och ledning fortsätta företagets expansion.

Hasko Invest AB förvärvar en majoritet av aktierna i Grohus AB. Säljaren Emma Hellbergkvarstår som minoritetsägare och vd efter transaktionen.

Grohus startade sin verksamhet 2014 och har på kort tid vuxit till att bli en av Sverigesstörsta e-handlare inom växthus mot privatmarknaden. Under 2021 växte omsättningen med35 procent till 43 MSEK med en justerad EBITA om cirka 14 MSEK.

Kommentar från Grohus grundare och vd Emma Hellberg:
"Vårt starka fokus på kvalitet och service har tillsammans med ett växande intresse förhemmaodling resulterat i en ökad efterfrågan på våra produkter. För att kunna mötaefterfrågan från våra kunder och ta nästa steg i bolagets utveckling har vi valt att ta in HaskoInvest som delägare och partner. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Grohustillsammans med de fantastiska människorna bakom Hasko."

Kommentar från Hasko Invests vd Joakim Tengzelius:
"Grohus har sedan starten visat att de sätter kunden först och satsat på att erbjudamarknadens starkaste och tåligaste växthus för hobbyodlare. Med marknadens störstasortiment, bästa kundbetyg och högsta kundservice har Grohus alla attribut som krävs för attbli ledande i Norden. Vi tror på den gröna trenden med ökat fokus på närodlat och är väldigtglada att få fortsätta utveckla Grohus tillsammans med Emma och övriga medarbetare."


Om Grohus

Grohus säljer växthus under eget varumärke till hobbyodlare i Sverige, Norge och Danmark. Försäljningen sker primärt genom e-handel direkt till konsument. Bolaget har niomedarbetare och säte i Gällstad utanför Borås. Se www.grohus.se för mer information.


Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande och lönsamma medelstora svenska företag. Visionen är att vara det självklara valet för företagare och entreprenörer som söker en långsiktig ägarpartner. Bolaget har säte i Stockholm. Se www.hasko.com för mer information.

Kontaktuppgifter

Emma Hellberg, VD Grohus
Joakim Tengzelius, VD Hasko Invest