June 26, 2023

SMB och Stockholm Städgross går samman: En ny kraft inom innovativa rengörings- och hygienlösningar

SMB och Stockholm Städgross går samman: En ny kraft inom innovativa rengörings- och hygienlösningar

SMB (Städmaterielbolaget) och Stockholm Städgross - två framstående aktörer inom utveckling och distribution av professionell städutrustning och förbrukningsartiklar – går samman för att etablera en av landets ledande städgrossister. Med stöd av Hasko Invest, som investerare och strategisk partner, siktar det nya sammanslagna företaget på att tillhandahålla branschens mest innovativa, hållbara och kostnadseffektiva lösningar.

Jonas Köllerström, SMB:s vice vd, kommenterar:
”SMB har alltid strävat efter att överträffa våra kunders förväntningar. Under det senaste decenniet har vi jobbat hårt med att utveckla egna unika produktkoncept för att erbjuda de mest prisvärda, miljövänliga och högkvalitativa lösningarna på marknaden. I Stockholm Städgross har vi hittat en partner som delar vår vision. Med vår gemensamma expertis, sortiment och butiksnätverk kan vi tillsammans skapa ett helt oslagbart kunderbjudande.”

SMB och Stockholm Städgross erbjuder ett komplett sortiment inom städutrustning, städredskap, städmaskiner, hygienpapper, miljövänliga rengöringsmedel, skydds- och säkerhetsutrustning, samt utbildning och maskinservice. Tillsammans omsätter de två företagen omkring 180 miljoner kronor och har tusentals lojala återkommande kunder i Mälardalsregionen.

Peter Bergström, vd för Stockholm Städgross, tillägger:
”Vi brinner för att driva utvecklingen i branschen framåt och vara den mest innovativa aktören på marknaden. Det har gett oss förtroendet att leverera våra produkter till några av Sveriges största städföretag. Genom vårt partnerskap med SMB och Hasko kan vi nu stärka vår position och expandera, för att hjälpa fler kunder i Sverige och internationellt.”

Joakim Tengzelius, vd för Hasko Invest, kommenterar:
”Vi är mycket imponerade av verksamheterna som SMB och Stockholm Städgross har byggt upp. Genom att kombinera marknadens bästa produkter och attraktiva priser med snabb och personlig service, har de skapat växande och lojala kundbaser. Vi är glada över att få chansen att vara delaktiga i utvecklingen av en nationellt ledande aktör som alltid sätter kunden först och få möjlighet att jobba tillsammans med några av branschens vassaste entreprenörer.”

Kontaktuppgifter

Jonas Köllerström, vice vd SMB Städ Materiel Bolaget AB
Peter Bergström, vd Stockholm Städgross AB
Joakim Tengzelius, vd Hasko Invest AB