April 23, 2024

Hasko ny ägarpartner i Sport Design Sweden AB, ett ledande produktbolag inom merchandise-kollektioner till sportklubbar och turistdestinationer

Hasko ny ägarpartner i Sport Design Sweden AB, ett ledande produktbolag inom merchandise-kollektioner till sportklubbar och turistdestinationer

Hasko Invest blir ny majoritetsägare i Sport Design Sweden som designar och producerar merchandise-kollektioner till turistdestinationer samt elitidrottsklubbar världen över. Genom affären stärker Sport Design Sweden förutsättningarna att nå ut till fler kunder internationellt och tillsammans med befintliga ägare kommer bolagets internationella expansion att accelerera.

Hasko Invest AB förvärvar en majoritet av aktierna i Sport Design Sweden. Nuvarande ledning och VD Jonas Andersson, kvarstår som minoritetsägare och kommer att fortsätta leda bolaget efter transaktionen, tillsammans med grundarna Niclaes Wijk och Johan Skogh.

Sedan starten 2008 har Sport Design Sweden byggt upp en kundbas på över 700 företagskunder där en betydande majoritet av omsättningen kommer utanför Norden. Bland kunderna finns butiker i de flesta av världens främsta skidorter, samt lag från världens största ligor som Premier League, Bundesliga, La Liga, MLS, NHL och NBA. Bolaget har blivit känt för sitt fokus på hög kvalitet, prisvärdhet, kreativa design och kundnöjdhet då kollektionerna alltid tas fram i nära samarbete med kunden. Omsättningen det senaste räkenskapsåret nådde över 210 MSEK, med en genomsnittlig årlig tillväxt på över 20 procent senaste femton åren med goda marginaler.

Kommentar från Sport Design Swedens grundare och huvudägare Niclaes Wijk:

Efter en 15 år fantastisk resa är det dags för nästa kapitel för Sport Design Sweden. Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit och detta visar vad en grupp passionerade och engagerade medarbetare kan göra tillsammans. Detta har varit ett lagarbete där vi har många härliga milstolpar att se tillbaka på. Nu skall det bli kul att tillsammans med Hasko Invest fortsätta växa och nå nya mål. Hasko Invest med sin långa ägarhorisont känns som helt rätt partner för oss att fortsätta växa med kontroll och lönsamhet.

Kommentar från Hasko Invests VD Joakim Tengzelius:

Vi har följt Sport Design Sweden under många år och är imponerande över den marknadsposition och starka kundrelationer som Niclaes, Johan och Jonas med resten av organisationen har byggt upp. Den företagskultur som alla medarbetare bidrar till ser vi inte i alla bolag och är en starkt bidragande orsak till den fina finansiella utveckling Sport Design Sweden uppvisat. Vi är stolta att vi fått komma in som ägarpartners och ser fram emot att stötta ledningen med fortsatt expansion i USA och Europa tillsammans med befintliga och nya samarbetspartners och kunder.

Om Sport Design Sweden

Sport Design Sweden designar och producerar merchandise-kollektioner till turistdestinationer samt elitidrottsklubbar världen över. Bolaget har ca 40 medarbetare med huvudkontor i Stockholm och kontor i Denver, USA. Se www.sportdesignsweden.se för mer information.

Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i ambitösa, växande och lönsamma produkt- och tjänstebolag i Sverige med uthålliga konkurrensfördelar. Hasko fokuserar på selektiva och genuina partnerskap, ett evigt ägarperspektiv och att vara engagerade ägare. Bolaget har säte i Stockholm.

Se www.hasko.com för mer information.

Kontaktuppgifter:

Jonas Andersson, VD Sport Design Sweden AB, +46 70 559 20 00

Niclaes Wijk, Grundare och huvudägare Sport Design Sweden AB, +46 70 898 93 45

Joakim Tengzelius, VD Hasko Invest AB, +46 70 334 00 06

Carlos Lorente, Förvärvschef Hasko Invest AB, +46 70 352 27 74

Kontaktuppgifter