December 1, 2023

Speeding välkomnar Hasko Invest som ny ägarpartner för att accelerera internationell tillväxt

Speeding välkomnar Hasko Invest som ny ägarpartner för att accelerera internationell tillväxt

Sedan lanseringen av sin e-handel 2015 har Speeding framgångsrikt etablerat sig som en ledande aktör inom motorsportbranschen, specialiserad på utveckling och försäljning av prestandahöjande tillbehör. Med siktet inställt på fortsatt internationell expansion har grundarna Robert och Tobias beslutat att välkomna Hasko Invest som ny ägarpartner.

Hasko Invest AB har förvärvat en majoritetsandel i Speeding, medan grundarna förblir betydande minoritetsägare och fortsätter att leda företaget operativt efter transaktionen.

Speeding erbjuder en omfattande ”one-stop shop” för motorsportentusiaster, med ett brett utbud av både ledande externa märken och innovativa produkter under egna varumärken. Under det senaste räkenskapsåret växte omsättning med 40% till 96 MSEK, med ett rörelseresultat (EBITA) om 18,2 MSEK.  Bolaget har cirka 50% av sin försäljning i Norden och resterande försäljning i Europa och USA.

Kommentar från Speedings medgrundare och vd Robert Celander:
"Vårt övergripande mål är att bli Europas ledande motorsportvaruhus. För att förverkliga denna vision valde vi att ta in Hasko Invest som vår nya ägarpartner. Deras erfarenhet från liknande tillväxtresor och tidigare framgångsrika investeringar inom vår bransch var avgörande faktorer för vårt beslut. Vi är fast beslutna om att fortsätta leverera exceptionell service och att överträffa kundförväntningarna. Detta engagemang för våra kunder är inte bara en grundpelare i vår nuvarande framgång, utan också nyckeln till att upprätthålla och accelerera vår tillväxt framöver."

Kommentar från Hasko Invests vd Joakim Tengzelius:
"Vi är djupt imponerade av Robert, Tobias och hela teamet på Speeding. Deras engagemang för produktkvalitet, användarvänlighet och kundservice har skapat ett starkt företag med lojala och återkommande kunder. Vi ser fram emot att bidra till Speedings fortsatta tillväxt, med samma kundcentrerade fokus som har varit grundpelaren i företagets framgång."


Om Speeding

Speeding utvecklar och säljer prestandahöjande biltillbehör under eget varumärke samt från etablerade externa varumärken till en global kundbas. Försäljningen sker primärt direkt till konsument genom egen e-handel men även till återförsäljare och bilmekaniker. Bolaget har tolv medarbetare och säte i Borås. Se www.speeding.nu för mer information.


Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande, lönsamma och kvalificerade produkt- och tjänstebolag i Sverige. Visionen är att vara det självklara valet för företagare och entreprenörer som söker en långsiktig ägarpartner. Bolaget har säte i Stockholm. Se www.hasko.com för mer information.

Kontaktuppgifter

Robert Celander, vd Speeding AB
Joakim Tengzelius, vd Hasko Invest AB